Select Page

Již brzy v Microsoft Viva: Vedoucí pracovníci budou moci delegovat přístup ke svému řídicímu panelu Microsoft Copilot na ostatní ve své společnosti. Určení delegáti, jako je vedoucí štábu vedoucího nebo přímí podřízení, si budou moci prohlížet přehledy Copilot Dashboard a používat je k rozhodování založenému na datech. Určení delegáti mají stejný přístup k řídicímu panelu Copilot jako vedoucí, ale nevidí jeho osobní přehledy. Tato zpráva platí pro modul Viva Přehledy na počítači, na webu, v iOS/Androidu a v Microsoft Teams.

Tato zpráva je přidružená k 398976 ID plánu Microsoftu 365.

Kdy se to stane:

Všeobecná dostupnost (celosvětově): Začneme zavádět v polovině července 2024 (dříve koncem června) a očekáváme, že dokončení bude dokončeno do konce července 2024 (dříve začátek července).

Jak to ovlivní vaši organizaci:

Před tímto zavedením: Lídři nemohli delegovat přístup ke svému řídicímu panelu Copilot.

Po tomto zavedení: Několik věcí, které je třeba si uvědomit o delegování přístupu k řídicímu panelu Copilotu:

  • Správci budou mít možnost nastavit zásady v PowerShellu pro správu přístupu k funkci delegování řídicího panelu Copilot.
  • Vedoucí mohou kdykoli komukoli zrušit přístup.
  • Delegáti nemohou delegovat přístup na ostatní.
  • Lídři mohou delegovat přístup na více lidí.

Přidání delegátů pro zobrazení řídicího panelu Copilotu (Viva > Přehledy > řídicí panel Copilotu > nabídka se třemi tečkami v pravém horním rohu> Přístup delegáta):

user settings
Zobrazit obrázek v nové záložce

Tato funkce je ve výchozím nastavení zapnutá a je dostupná všem vedoucím modulu Viva. Správci můžou tuto funkci zakázat na úrovni tenanta pomocí zásad správy přístupu k funkcím Viva.

Co musíte udělat, abyste se připravili:

Zkontrolujte a vyhodnoťte dopad na vaši organizaci. K tomuto zavedení dojde automaticky k zadaným datům bez nutnosti zásahu správce před zavedením. Možná budete chtít upozornit uživatele na tuto změnu a podle potřeby aktualizovat školení a dokumentaci.

Víc se uč:

Aktualizováno 28. června 2024: Níže jsme aktualizovali časovou osu zavedení. Děkujeme za trpělivost.

https://admin.microsoft.com/?ref=MessageCenter/:/messages/MC801259